Kobe Pauwels verzilvert zijn laatste titelkans

Kobe Pauwels verzilvert zijn laatste titelkans

R7 - Mettet

18/11/2023

Op een kletsnatte omloop, geteisterd door koud en grillig herfstweer, in Mettet heeft Kobe Pauwels met zijn Mygale de voorlaatste manche van het Belgisch kampioenschap gewonnen. De Limburger blijft daardoor in de running voor de titel, al deed zijn grootste titel rivaal Tom Heindrichs met een derde plaats ook een goede zaak.

Met een kano start vanaf de pole nam Pauwels meteen de leiding in de finale en hij zou de zege niet meer uit handen geven.
“De starts waren vandaag nochtans niet perfect, maar in de finale was het toch genoeg om aan de binnenkant Nathan Ottink af te houden. Misschien had ik wel een licht voordeel omdat ik op kop reed terwijl de rest in mijn spray van spetters reed. Ik besef dat ik morgen toch nog kampioen kan worden. Daar ga ik alles voor doen,” alsus Pauwels.

Nathan Ottink, tweede, was al blij met dat resultaat: “In de spray van Kobe zag ik helemaal niets. Ik ben al blij dat ik foutloos bleef.

Tom Heindrichs, derde, deelde die mening: “Het ging prima tot de finales. Onze starts waren goed, maar Kobe had de binnenkant. In de race was het ronduit gevaarlijk door de duisternis. Ik zat in het spoor van Ottink toen die door een grote plas reed. Door de spetters op mijn bril zag ik niets. Zeker niet in het donker… drie ronden reed ik gewoon blind op de remlichten van Ottink…”

Eric Borguet, nog een kanshebber, strandde met zijn Kamikaze in de B-finale.