BRC

In 2011 besliste RACB Sport de promotie van het Kampioenschap van België toe te vertrouwen aan externe partners met een rijke ervaring op het vlak van management, marketing en promotie in de autosport, zowel nationaal als internationaal: Alain Penasse en Chris Courteyn. Onder het label van ‘Action4Events’ bundelen de twee rallyspecialisten hun krachten via On-Event bvba, het marketingbedrijf van Alain Penasse, en Chris Courteyn Productions bvba. Action4Events staat in voor de promotie van het Belgian Rally Championship op alle vlakken. 

Sinds 2016 Neemt Chris Courteyn Productions bvba de promotie volledig op zich.

Al meer dan 20 jaar is Chris Courteyn een autoriteit op het vlak van televisieproducties in de gemotoriseerde sporten. Rally is zijn grote passie, maar hij heeft ook een internationaal erkende expertise op circuit, motorcross, truck trial, dragracing, powerboat racing en rallycross. De camerateams van Chris Courteyn zijn actief in België en in alle uithoeken van Europa, want ze verzorgen de beelden van het Europees rallykampioenschap (sinds 1994) en van diverse nationale kampioenschappen. Sinds 1992 produceert Chris Courteyn de beelden van de wedstrijden van het Belgisch rallykampioenschap. Beelden die overal in Europa te zien zijn dankzij de nauwe contacten die Chris heeft opgebouwd met diverse zenders. Samen met zijn zoon Stevy blijft Chris Courteyn innoveren in de productie van televisiebeelden. In 2010 bracht hij verschillende manches van het Belgian Rally Championship live op televisie. Tijdens de Ypres Rally verzorgde hij in totaal maar liefst 181 uren televisie voor diverse nationale en internationale zenders! Chris Courteyn is de promotor van het Belgian Rally Championship, waarbij hij zorgt voor een uitstekende coverage van het BRC op televisie.

Chris Courteyn - Promotor & TV
Hugo Van Opstal - BRC Media Officer

Sinds 1995 is Hugo Van Opstal als autosportjournalist werkzaam voor Autonews, het magazine van de Belgische rallysport. Ondertussen is hij hoofdredacteur van de Nederlandstalige editie. Daarnaast verzorgde hij mee voor de communicatie over de promotieformules van Ford en Citroën en over de Benelux Rally Trophy en de Euro Rally Challenge. Hij stelde zijn expertise ter beschikking van diverse organisatoren als persverantwoordelijke. Als Press Officer van de Ypres Rally realiseerde hij in 2014 het boek “Ypres Rally – 50 years”.

Binnen de organisatie van het Belgian Rally Championship verzorgt Hugo Van Opstal de communicatie over het BRC.