Kalender van 8 wedstrijden grondig gewijzigd

Kalender van 8 wedstrijden grondig gewijzigd

Valkenswaard vervangt Arendonk op 8-9 juni

30/05/2024

Na de dubbele afgelasting van de tweede wedstrijd die eind april en daarna begin juni op het Glosso-circuit verreden zou worden, werd beslist om de tweede wedstrijd te plannen op 8 en 9 juni op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard. In deze wedstrijd nemen onze landgenoten het op tegen hun collega’s van het Nederlands en Duits kampioenschap. Door deze vervangwedstrijd in te lassen, blijft een kalender van 8 wedstrijden behouden, waardoor er ook 2 schrapresultaten blijven. Bovendien moeten de deelnemers op deze manier niet langer wachten om het seizoen verder te zetten. 

De rest van de kalender wordt ook grondig gewijzigd. Na de manche in Valkenswaard, maakt het Duivelsbergcircuit na drie jaar afwezigheid zijn comeback in het Belgisch kampioenschap op 14 juli. De wedstrijd in Arendonk in augustus vervalt, zodat de vierde manche een tweede wedstrijd op het Eurocircuit in Valkenswaard (NL) is op 31 augustus en 1 september. Een week later, op 8 september, staat de vijfde wedstrijd op het programma op het Glosso-circuit in Arendonk. Ook de zesde manche wordt in Arendonk afgewerkt, op 29 september.

Voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen trekken de Cross Cars en de rallycrossbolides op 27 oktober voor de tweede keer naar het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen.

De grote finale van het Belgisch kampioenschap wordt, net zoals vorig jaar, afgewerkt op het circuit Jules Tacheny in Mettet in het weekend van 16 en 17 november, waarbij de technische keuring en één kwalificatiemanche op zaterdag wordt afgewerkt. De overige heats en de laatste finales van het seizoen worden op zondag 17 november afgewerkt.