Romuald Demelenne domineert met de LifeLive TN11

Romuald Demelenne domineert met de LifeLive TN11

R2 Valkenswaard

10/06/2024

In de categorie XC Senior was Kobe Pauwels, winnaar van de openingswedstrijd, niet van de partij wegens andere verplichtingen in de racerij. In de heats bleek meteen dat de tijden erg dicht bij elkaar lagen. Romuald Demelenne en Kyandro Van de Vivere, domineerden de reeksen, voor de erg jonge Lucas Cartelle en routinier Ronnie Grauwels. In de eerste halve finale ging het echter fout voor Lucas Cartelle, die met zijn Will’oz van de baan ging op het onverhard na de joker. De youngster moest opgeven.
Kyandro Van de Vivere reed sterke reeksen, waarbij duidelijk was dat zijn gebroken hand, een gevolg van zijn crash in Mettet, goed hersteld was. Maar, in de finale maakte hij geen te beste start, waardoor hij verrast werd door Ronnie Grauwels, Eric Borguet en Jari van Hoof. Vooraan stond er echter geen maat op Romuald Demelenne, de kopman van LifeLive in zijn TN11: “We hebben recent een testdag afgewerkt samen met David Méat en dat werk heeft zijn vruchten afgeworpen. David heeft me veel geleerd over het afstellen van de schokdempers. Vandaag waren onze starts bijzonder efficiënt en dat heeft het verschil gemaakt.”
Ronnie Grauwels was erg tevreden met zijn tweede plaats, voor Eric Borguet, die de Camotos Rapace steeds beter onder de knie heeft. “Weet je, ik ben al wat ouder dan die jonge gasten. Dan doet het deugd om nog eens te kunnen bewijzen dat we nog mee kunnen strijden met de snelsten.”