Revanchegevoelens op het Glosso-circuit

Revanchegevoelens op het Glosso-circuit

Round 4 : Arendonk - 9 juli

07/07/2023
,

Voor de vierde wedstrijd van het Belgian Rallycross & Cross Car Championship keren de deelnemers terug naar het Glosso-circuit in Arendonk. Een aantal van de tenoren zal met revanchegevoelens naar de kempen afreizen, want tijdens de vorige wedstrijd werden een aantal favorieten in de finales geklopt.

Voor de allerkleinsten is er voor de eerste keer een wedstrijd met mini-Buggy’s, kleine Cross Cars aangedreven door de motor van een grasmaaier. De wedstrijd is toegankelijk voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar. De ideale formule om kennis te maken met autosport om daarna eventueel de stap te zetten naar de XC Juniors. Er wordt nog geen kampioenschap gereden dit seizoen, maar in Nederland is deze klasse al langer populair in de autocross.

Bij de XC Juniors zitten de rijders goed in het ritme, nadat ze recent de eerste manche van de FIA Junior Academy afwerkten in Duitsland. Daar reden zowel Jordan Genten als Lucas Cartelle zich in de kijker in de reeksen, maar in de finale werd leider Genten van de baan getikt en werd Cartelle gediskwalificeerd. Jordan Genten, die door een foutje het duel verloor in de vorige manche in Arendonk, zal absoluut willen winnen, deze keer met een Kamikaz, net als TN5-coureur Lucas Cartelle. Marius Debuisson wil ook aansluiten bij de twee koplopers, net als Kim Ermens.

Borguet wil bevestigen
Bij de XC Seniors is Kobe Pauwels toch terug van de partij met zijn Mygale, ondanks twee opgaves met mechanische pech. Eric Borguet start als leider in het kampioenschap, maar deze keer zijn Jari Van Hoof, winnaar van de openingswedstrijd, en kampioen Pauwels op winst belust. Dat geldt ook voor Tom Heindrichs, Romuald Demelenne en Kyandro Van de Vivere, drie Lifelive-rijders die de vorige keer erg sterk voor de dag kwamen. Ook Sven Hofkens reed zich voor eigen publiek in de kijker en Nathan Ottink, sterk in Mettet, wil zich ook tonen. Kortom, spektakel en spanning verzekerd in de sterk bezette XC Senior categorie.

Bij de Superbuggy’s blijft Mark van Eyken voorlopig ongeslagen met zijn Spies Buggy. Daar willen vader en zoon Versluys zo snel mogelijk verandering in brengen. En hoe ver komen de teamgenoten Glenn Sente en Matthias Boon met hun Hayabusa’s?

Opnieuw een duel Neyens-Volders?
Bij de Supernationals tot 2 liter, heeft Martijn Vanhove de leiding in het kampioenschap in handen, maar in Arendonk moest hij het meesterschap van Nick Neyens ondergaan. Die geraakte in de finale wel verwikkeld in een pittig duel met Steve Volders, waarna de winnaar met zijn blauwe Escort bestraft werd en zijn zege moest inleveren. Zo won Peter van de Wege. Benieuwd of Vanhove deze keer Neyens wel van antwoord kan bieden en of Steve Volders opnieuw een gooi kan doen naar de zege.

Bij de grote kanonnen hebben we dit seizoen al erg spectaculaire races gezien, met telkens mooie duels tussen Kristof Bex, de leider in het kampioenschap, Bart Bel in zijn BMW en vooral Glenn Cools in zijn grote Volvo 242. Ook Johnny Verkuringen, Roel Verhoeven en zeker Ludo Hermans kunnen een gooi doen naar winst in Arendonk. Alle ingrediënten voor een spannende race zijn aanwezig.

Dat geldt zeker voor de strijd in RX3, waarin Yves Teelen op zijn verjaardag in Arendonk werd geklopt door Davy Van Den Branden. Marcel Snoeijers, Yenthe Putzeys en Nick Vanalken liggen op de loer om te profiteren van het kleinste foutje van een van de koplopers.

Afspraak zondag 9 juli op het Glosso-circuit in Arendonk voor een dag vol top autosport.