Davy Van Den Branden kampioen ondanks offday

Davy Van Den Branden kampioen ondanks offday

R7 - Mettet

18/11/2023

In RX3 begon de voorlaatste wedstrijd van het seizoen met een enorme verrassing. De Citroën DS3 van de leider in de tussenstand ontbrak op de start grid van de eerste reeks. Na Q2 volgde zelfs een opgave voor de rest van de dag en heerste er pure wanhoop bij de Waaslander.

”Vrijdagavond draaide de motor plots op drie cilinders. We hebben de motor vervangen, de kabelboom, maar niets leek te helpen. Nu zouden het de injectoren kunnen zijn, maar dat weten we morgen pas. Het is heel zuur om langs de kant te moeten toekijken,” aldus Van Den Branden.

in de titelstrijd kon Yves Teelen een goede zaak doen, maar enkel met een zege of een tweede plaats. Teelen nam in de finale de beste start, maar in het donker werd hij verrast door een opzittende Yenthe Putzeys. De Opel-piloot leek op weg naar de zege tot hij in de slotronde Ben Lenaerts wilde dubbelen. Een goede kennis van Putzeys, maar vooral een teamgenoot van Teelen. Lenaerts vertraagde, maakte geen plaats voor de leider die hem wilde dubbelen en ondertussen dook Teelen binnendoor. Het spelletje pakte echter verkeerd uit. Teelen tikte de Vanden muur aan en spinde voor de neus van Putzeys, die won voor Nick Vanalken.

”Ik wist echt niet wat ze van plan waren, tot Ben me niet liet passeren. Een onsportief gebaar, maar het werd afgestraft. Ik ben heel blij met deze zege,” genoot Yenthe Putzeys. En Davy Van Den Branden kon zijn ogen niet geloven. Ondanks zijn pech werd de titel hem alsnog in de schoot geworpen.