Spanning verzekerd op het Glosso-circuit

Spanning verzekerd op het Glosso-circuit

Round 5 : Arendonk - 13 augustus

11/08/2023
,

Een week na de Belgische manche van het Wereldkampioenschap Rallycross in Mettet, staan onze nationale rijders weer aan de start op het Glosso-circuit in Arendonk. In alle klassen belooft het weer erg spannend te worden.

Drie punten verschil…
In de Junior XC scoorde Lucas Cartelle vorig weekend zijn tweede overwinning. Daarmee komt hij opnieuw in het spoor van Jordan Genten, die een zege meer op zijn palmares heeft staan. Rekening houdend met een schrapresultaat, heeft Jordan Genten drie punten voorsprong op zijn rivaal. Marius Debuisson gaat de strijd aan met de twee kemphanen.
Bij de Superbuggy’s moet er niet veel gerekend worden. Mark van Eyken heeft nog steeds het maximum van de punten. Bjorn en Johan Versluys weten wat hen te doen staat op het compacte Glosso-circuit. Glenn Sente en Kenny Van den Vonder zijn ook van de partij. In KC Open staan deze keer vijf Semog’s aan de start en in de Mini-Buggy’s zijn zes piepjonge rijders van de partij.

In XC Senior blijft Romuald Demelenne aan de leiding in de tussenstand, ook al heeft hij nog geen overwinning behaald. Eric Borguet kampte in Mettet met de tractie, maar hij zit Demelenne op de hielen, met Tom Heindrichs op de derde plaats en Jari Van Hoof als vierde. We zijn benieuwd of de TN11 van Heindrichs ook zo sterk voor de dag komt in Arendonk, waar opnieuw veel verwacht wordt van Kobe Pauwels, vorige week de snelste in Mettet. In totaal staan er deze keer 16 Cross Cars aan de start.

In RX3 blijft alles mogelijk na de bewogen vierde manche in de regen. Davy Van Den Branden blijft leider in de tussenstand, maar de Citroën-rijder heeft slechts één puntje voorsprong op Yves Teelen, terwijl Yenthe Putzeys met een verrassende overwinning ook komt aanpikken. Samen met Nick Vanalken, Wouter Desender en Danny Luyten brengen ze het aantal deelnemers bij de voortrekkers op zes.

Hermans voor Bex
In de klasse voor tweeliters voert Martijn Vanhove na zijn sterk seizoensbegin nog altijd de tussenstand aan, maar Steve Volders heeft zijn achterstand verkleind. Mandy Kasse is de verrassende vierde, voor Kimi Vermeulen en Nick Neyens.

In de topklasse zullen 12 teams strijden voor de overwinning. Nadat Kristof Bex in de vorige wedstrijd in de halve finale strandde, heeft Ludo Hermans de leidersplaats overgenomen, maar als we rekening houden met het schrapresultaat, dan staan ze perfect gelijk bovenaan de tabellen. Het is ook uitkijken naar de spectaculaire passages van Glenn Cools, naar de snelle Volvo van Yorick Maeyninckx, naar de pk-rijke BMW van Johnny Verkuringen en zeker naar de première van de BMW Z3 M van Davy Leysen.

Afspraak op het Glosso-circuit in Arendonk, waar de races zondag vanaf 10h30 beginnen.