XC Senior: Kobe Pauwels op zijn thuiscircuit

XC Senior: Kobe Pauwels op zijn thuiscircuit

R3: Maasmechelen

15/07/2024


Kobe Pauwels was een van de favorieten op het Duivelsbergcircuit, want daar groeide de man uit Leopoldsburg quasi op tussen de rallycrosswagens. “Ik ken hier elke centimeter van het circuit, want ik heb ontelbare rondjes over het circuit gereden tijdens de weekends dat mijn papa hier kwam racen. Het voelde echt als thuiskomen toen we gisteren hier arriveerden na 4 jaar afwezigheid,” vertelde Kobe, winnaar van de openingswedstrijd, maar afwezig in Valkenswaard wegens een clash van data met de Porsche Cup Benelux.
Alle toppers stonden aan de start, zodat het knokken was voor een plaats in de finale, zeker met vier halve finales. Zo werden onder andere Jordan Genten, Lucas cartelle en Tim Braumuller in de halve finales uitgeschakeld.
In de finale mocht Kobe Pauwels vanaf de pole starten, met naast zich Romuald Demelenne. Verder in de finale Jari Van Hoof, eerder dit weekend indrukwekkend snel in een Mitsubishi Lancer in de GTC Rally, Ronny Grauwels, Eric Borguet en Kyandro Van de Vivere. Die geraakte echter niet voorbij de eerste haarspeld. In een poging buitenom te gaan, eindigde zijn race in de grindbak.
Vooraan nam Romuald Demelenne de kopstart. De Lifelive-kopman ging, net zoals op het Eurocircuit, bijzonder hard, maar Kobe Pauwels beet zich vast in zijn zog. Na een heel agressieve joker, kon Pauwels Demelenne nipt kloppen. Van Hoof werd derde, voor Grauwels en Borguet.
“We hadden een kleine motorstoring, waardoor ik mijn start miste,” vertelde Pauwels. “Na 20 meter sloeg de motor even af. Zo nam Demelenne de kopstart. Hij ging echt heel hard, maar ik kon nipt aanpikken. Via een andere jokerstrategie kon ik hem nipt kloppen, maar het was spannend!”

In KC Open werden de Semog-rijders deze keer geklopt door Dirk Van Vlasselaer met een Peters XC. Hij was snellere dan Germain Dewez en Pascal Wathlet.