RX3: Yves Teelen aan het feest voor eigen publiek 

RX3: Yves Teelen aan het feest voor eigen publiek 

R3: Maasmechelen

15/07/2024


Met twee snelste tijden tegenover één voor Yves Teelen, was Yenthe Putzeys de snelste in de heats, waarin Danny Luyten en Chris Van Hulst de strijd moesten staken met technische schade. De zes overgebleven rijders plaatsten zich allemaal voor de finale, waarin Davy Van Den Branden, de titelhouder, niet verder kwam dan de vijfde plaats. De DS3 leek vermogen te missen dit weekend. De Waaslander werd zelfs geklopt door de Brit Darren Scott, die verraste met zijn snelheid. Nick Vanalken pakte een knappe derde plaats met zijn VW Polo, maar de strijd voor de overwinning ging tussen poleman Yenthe Putzeys en Yves Teelen.
Bij de start probeerde de Peugeot-rijder buitenom te gaan. De Opel maakte zich breed en hield de beste lijn. Vanaf dat moment plakte Teelen aan de bumper van de Corsa. Uiteindelijk bleek Yves Teelen net iets sneller te jokeren dan Putzeys, zodat de zege deze keer naar Yves Teelen ging.
“Nog eens rijden op ons thuiscircuit, dat deed erg veel deugd. De finale was erg spannend. Ik heb Yenthe zwaar onder druk gezet en ik kon nipt het verschil maken, maar we waren zeker aan elkaar gewaagd. Zo is rallycross het mooiste,” vertelde winnaar Yves Teelen.