Full house bij de terugkeer naar het Duivelsbergcircuit

Full house bij de terugkeer naar het Duivelsbergcircuit

R3: Maasmechelen

10/07/2024

Meer dan vier jaar was het akelig stil op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, maar dit weekend opent het circuit opnieuw zijn deuren voor een nationale wedstrijd. Op het circuit waar op 17 juni 1973 de eerste Belgische manche van het Europees kampioenschap rallycross werd gewonnen door de Oostenrijker Franz Wurz, zullen op zondag 14 juli de beste rallycrossers van het land strijden voor de overwinning in de derde manche van het Belgisch kampioenschap. Voor heel wat jonge rijders is het de eerste kennismaking met de snelle omloop waar veel rallycrossgeschiedenis werd geschreven. Het enthousiasme bij de rijders is alvast erg groot. Met maar liefst 110 deelnemers in de verschillende klassen, wordt het een goed gevulde dag spectaculaire autosport.

Met 30 Mini-buggy’s aan de start, is de klasse voor de kleinsten meteen het sterkst bezet. Na twee manches heeft de Nederlander Daan Spies nog steeds het maximum van de punten, al volgen Ferre Selleslagh en Julien Reints hem op de voet. Achter Danny Van Groningen, vierde, volgen Colin Snoeys en Yentz Leysen, die een koprol maakte op het Eurocircuit, op een gedeelde vijfde plaats.

In Cross Car Senior hebben 21 deelnemers zich ingeschreven, waaronder de winnaars van de eerste twee wedstrijden, Kobe Pauwels, die in Valkenswaard afwezig was, en Romuald Demelenne, die in Nederland het weekend domineerde. Tim Braumuller, tweede in de tussenstand met zijn Mygale, zal in Maasmechelen moeten uitkijken voor Ronnie Grauwels, die veel ervaring heeft op het Duivelsbergcircuit. Andere kanshebbers zijn zeker Lucas Cartelle, erg snel maar ongelukkig in de finales op het Eurocircuit, Kyandro Van de Vivere, die hersteld is van een gebroken hand opgelopen in Mettet, Eric Borguet en de Nederlander Jari Van Hoof.

In XC Junior won Antoine Nicolay meteen bij zijn debuut op het Eurocircuit. Hij neemt het op tegen Thymeo Dor, die de winst pakte in Mettet, en Tom Devleeschauwer.
In KC Open zijn de Semog-rijders, aangevoerd door Pascal Wathlet, de winnaar op het Eurocircuit, in de numerieke meerderheid met vier wagens aan de start. Naast Wathlet kiezen ook Germain Dewez, Koen Nauwelaerts en Kevin Potier voor een Semog. Zij nemen het op tegen Diether Van Gorp (Panthera), Anthony Dor (Speedcar) en Dirk Van Vlasselaer (Peters).
In de categorie voor Superbuggy’s heeft titelverdediger en topfavoriet Mark Van Eyken op het Eurocircuit opnieuw de leiding genomen in het kampioenschap, voor Glen Sente, die de openingswedstrijd kon winnen. Johan en Bjorn Versluys, Tim Rutten en Kenny Van den Vonder zullen hen de overwinning zeker niet cadeau doen.