SN-2000: Steve Volders na een kanonstart van Raf Verheyen

SN-2000: Steve Volders na een kanonstart van Raf Verheyen

R3: Maasmechelen

15/07/2024

Dit was niet het weekend van Martijn Vanhove. Het begon al in de eerste reeks, toen de BMW-rijder de vangrail raakte bij het insturen van de joker. En het weekend eindigde vroegtijdig in de halve finale, toen Vanhove bij het uitkomen van de joker aan de buitenkant een zetje kreeg en in het decor eindigde.
Voor de laatste startplaats in de finale werd hard gebikkeld, zelfs tot bij de wedstrijdleiding. Joël Strackx kreeg een zwarte vlag na een viriel duel met Johan Kwinten, maar na analyse van de beelden, werd de Honda-rijder vrijgepleit. Kwinten moest zijn plaats op de startgrid van de finale afgeven aan Strackx, die zijn Honda op adrenaline naar de… vierde plaats stuurde.
Vooraan verraste Raf Verheyen met zijn BMW topfavoriet Steve Volders bij de start. Die bleef rustig, gaf Verheyen de ruimte en stak een tandje bij toen hij vrije baan had om in de slotronde via de joker voorbij Verheyen te gaan. Een duidelijke en verwachte overwinning van Steve Volders bij zijn terugkeer op “zijn” Duivelsberg, waar hij met zijn bedrijf al jaren partner is van de organisatie.

“Het was heel mooi om terug te kunnen racen op het Duivelsbergcircuit, waar we zoveel fijne raceweekends beleefd hebben in het weekend. Het was wel de eerste keer met de Volvo op deze omloop, dus de ideale afstellingen hadden we niet meteen gevonden. Raf maakte een prima start, maar ik wist dat ik het recht kon zetten met een goede joker,” vertelde Steve Volders.

De derde plaats ging naar de Nederlander Jorrit van Dasselaar, voor Joël Strackx en Peter van de Wege.