R3: Daan Spies blijft ongeslagen in Mini Buggy

R3: Daan Spies blijft ongeslagen in Mini Buggy

R3: Maasmechelen

15/07/2024

De categorie Mini Buggy, voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar, stonden maar liefst 30 buggy’s aan de start. Onder hen ook Brice Even, die samen met mama en papa 8 uur onderweg was vanuit Bretagne om deel te nemen aan deze wedstrijd. “We krijgen steun van Crosskid, de enige Franse constructeur van Mini Buggy’s. Omdat er geen kampioenschap is in Frankrijk, hebben we beslist om hier deel te nemen. Ik ontdekte dit circuit en ik vond het heel plezant, al geraakte ik net niet in de finale,” vertelde Brice. De prijs van schattigheid ging deze keer zeker naar de kleine Senna Reints, die samen met haar broer Julien aan de start stond. “Het is mijn eerste seizoen. Ik vind het heel stoer en ik vind het fijn om hard te rijden. Mijn broer is beter, maar ik ga nog beter worden,” vertelde ze.
In de finale werd topfavoriet Daan Spies verrast door Ferre Selleslagh, de kleinzoon van SRT-baas Patrick. Selleslagh nam de kopstart, maar in de tweede ronde ging Daan Spies binnendoor. De Nederlander won voor de derde keer op rij en blijft ongeslagen. “Mijn start was niet perfect, maar ik had wel de snelheid om Ferre te passeren. Het ging vandaag weer heel goed,” vertelde winnaar Daan Spies trots.
Landgenoot Danny Van Groningen werd derde en daar was hij best tevreden mee. “Ik vond de eerste keer op dit circuit heel plezant. Er zijn veel snelle stukken en de bochten zijn uitdagend,” vertelde Van Groningen.
Marilou Muhindo Idrissa werd als eerste meisje erg mooi vierde, voor Mathis De Coninck, de teamgenoot van Ferre Selleslagh, Lex Verbelen, Yenz Leysen en Liz Verbelen.