Eerste confrontatie op het Glosso-circuit

 Eerste confrontatie op het Glosso-circuit

Round 5: Arendonk

05/09/2024

Het zijn drukke dagen voor de Belgische rallycrossers. Een week na de tweedaagse op het Nederlandse Eurocircuit, staat de vijfde manche van het Belgisch kampioenschap op het programma op zondag 8 september. Na de bewogen wedstrijd van vorige week, belooft het een spannende zondag te worden. 

25 Mini Buggy’s
De kids van 7 tot 12 jaar hebben hun eerste schoolweek achter de rug, maar voor een wedstrijd rallycross hebben ze zeker nog de nodige energie. 25 jongens en meisjes zijn van de partij in Arendonk. Natuurlijk is Daan Spies topfavoriet na zijn perfecte eerste seizoenshelft, maar Ferre Selleslagh, Danny Van Groningen, Julien Reints en Marilou Muhundo Idrissa, het snelste meisje, zullen hem geen geschenkjes geven. En in eigen dorp willen Yenz Leysen en Colin Snoeys natuurlijk heel graag de beker mee naar huis nemen.

Kan Jordan Genten bevestigen?
Met slechts twee XC Juniors aan de start, lijkt Thymeo Dor weer een gouden zaak te doen in de titelstrijd, want Antoine Nicolay heeft zich niet ingeschreven. Tom Devleeschauwer is wel van de partij met zijn Kamikaz.
In XC Senior zijn we benieuwd of Jordan Genten zijn glansrol van vorige week kan evenaren met de nieuwe Camotos Rapace MT09. Het circuit in Arendonk is korter en technischer, wat mogelijk minder in de kaart speelt van zijn nieuwe machine. Bovendien zal Kobe Pauwels extra gemotiveerd zijn na het missen van de finale op het Eurocircuit, net als Kyandro Van de Vivere. Naast Romuald Demelenne, nog steeds de kopman van LifeLive, is het zeker ook uitkijken naar de tijden van de Nederlander Nathan Ottink, eveneens met een TN11. Ronnie Grauwels is altijd een outsider in Arendonk, terwijl de jongeren Tim Braumüller en Marius Debuisson vorig weekend goed in vorm bleken. 
Bij de Superbuggy’s is Mark Van Eyken weer van de partij, na zijn afwezigheid van vorige week. Glen Sente en Bjorn Versluys, vorige week in duel voor winst, krijgen er een speelkameraad bij. In KC Open zijn 5 teams ingeschreven. Onder hen ook thuisrijder Nick Snoeys met zijn Panthera.

Geen Putzeys?
In RX3 brak Yenthe Putzeys vorige week de motor van zijn Opel Corsa. Het zal krap worden om de motor tijdig klaar te krijgen. Ook Nick Vanalken had schade na zijn crash bij de start, maar hij heeft zich ook ingeschreven, net als Davy Van Den Branden en Ilse Versluys. Van Yves Teelen is geweten dat hij dit seizoen geen volledig Belgisch kampioenschap afwerkt. 

Volders heerst
Bij de Supernationals tot 2000cc staat er dit seizoen geen maat op Steve Volders. De Volvo-piloot zal ook in Arendonk als favoriet starten, want twee snelle concurrenten, Martijn Vanhove en Peter Van de Wege, zijn nog niet ingeschreven. Kimi Vermeulen is er wel bij met zijn Ford Sierra, net als Mandy Kasse, Joël Strackx en Ivo Van den Brandt.

Gemoederen bedaard
Bij de Supernationals +2000cc liepen de gemoederen vorig weekend hoog op na de finale. Hopelijk zijn de gemoederen wat bedaard om er opnieuw een sportief spektakel van te maken. Het is wel duidelijk dat Glenn Cools op zijn thuiscircuit mee zal spelen voor de overwinning met zijn nieuwe Volvo S40. Toch blijft Kristof Bex de favoriet met zijn S40. Yorick Maeyninckx mikt ongetwijfeld op de overwinning, net als Bart Bel in de snelle BMW M3 E30. En dan zijn er nog de streekpiloten Davy Leysen met zijn prachtige BMW Z3 M GT en Tom Geenen met de Volvo S40 die voorzien werd van de bodykit van legende Ludvig Hunsbedt. Samen met Ariane Vanlommel, Ludo Triekels en Helmut Antonissen zullen ze er een grandioos spektakel van maken. 

De eerste heat gaat om 10h30 van start, gevolgd door de halve finales en finales vanaf 15h30. 

(foto’s J. Hendrickx)